SEO Uyumlu Makale Yazmak
Sitelerin kalitesini ve okunma sayılarını arttırmanın en iyi yolu, SEO‘ya uygun makaleler yazmak. Peki SEO uyumlu makale nedir? SEO uyumlu makale yazma ile ilgili tüm detaylar
İnternet alemindeki pek çok site, hızla gelişmek için reklamlara büyük miktarlarda paralar harcıyor. Ancak kaliteli içerikleri olmayan siteler, reklamlarla ziyaretçiler toplasa da elde edilen ziyaretçiler, kaliteli içeriklerin üretilmediği siteleri kısa sürede terk ediyor. Fakat reklama para harcamadan internet sitelerindeki içerik kalitesini arttırmanın ve daha çok ziyaretçi elde etmenin bir yolu var. SEO uyumlu makale yazmak.
SEO Uyumlu Makale Yazma Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İnternette özellikle haber ve blog tarzı sitelerde içeriklerin önemi çok fazla. Ancak yeni blog ve haber sitelerinin pek çoğu, kaliteli içerik kavramını tam anlamı ile bilmiyor ve SEO kurallarına da uyulmadığı için hızla tökezleyip büyük başarısızlıklar sonucunda kapatılıyorlar.
Ancak SEO uyumlu içerikler üreterek internet sitelerinin kaliteleri arttırılabilir ve daha fazla ziyaretçi elde edilebilir. İsterseniz öncelikle maddeler ile SEO uyumlu makalenin yararlarını açıklayalım.
SEO Uyumlu Makale Yazmanın Yararları
– İnternet sitelerinin içerik kalitesi artar.
– Siteler, arama motorlarının çoğunun, özellikle Google‘ın sevdiği yapıda içeriklere sahip olur.
– Yeni içerikler daha hızlı indekslenir.
– İndekslemenin ardından kısa süre içerisinde aramalarda ilk sayfalara ve ilk sıralara yerleşilir.
– Arama motorlarından gelen ziyaretçiler, hemen siteyi terk etmez.
SEO Uyumlu Makale Yazma Nasıl Yapılır?
SEO Uyumlu Başlık
İçeriklerin başlıklarının SEO’ya uygun olmasının en temel detayı anahtar kelime içermesidir. Örnek olarak haberiniz “telefon incelemesi” konulu olmasına karşın, başlıkta “telefonu elimize aldık” yazmanız, alakalı anahtar kelimenin az olması nedeniyle içeriğinizin kalitesini düşürecek ve arama motorları tarafından geriye düşürülmenize neden olacaktır. Sıralamak gerekirse, SEO uyumlu makale başlığının özellikleri aşağıdaki gibi olacaktır.
– Başlıkta anahtar kelimelere yer verilmeli.
– Başlığın karakter sayısı 65-70 arasında olmalı.
Bağlantı bölümünde ise yine anahtar kelime kullanımına özellikle dikkat edilmesi gerekir. Örnek olarak içerik bağlantılarının “/fsdf434ads232cd.html” yerine “/iphone-6s-incelemesi.html” şeklinde olması, bizzat Google tarafından önerilmektedir.
SEO Uyumlu Meta Açıklaması ve Etiketleri
Meta açıklamasının SEO’ya uygun olması için aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi gerekiyor.
– Meta açıklamasında anahtar kelime mutlaka yer almalı.
– Meta açıklaması 160 karakterden fazla olmamalıdır.
SEO Uyumlu İçerik
SEO uyumlu içeriğin en önemli noktası, başlık, bağlantı ve meta açıklamalarında olduğu gibi anahtar kelimelerdir. SEO uyumlu içeriklerin uzunluğunun ise 250 kelimeden fazla olması gerekmekte. Daha net sıralamak gerekirse SEO uyumlu içeriklerin özellikleri aşağıdaki gibidir.
– İçerik en az 250 kelimeden oluşmalıdır.
– İçeriğin %5 kadarı anahtar kelime olmalıdır.
– İçeriğe eklenen görsellerin alt etiketlerinde anahtar kelime olmalıdır.
SEO Uyumlu Ara Başlıklar
SEO uyumlu içerikte anahtar kelime içeren H1, H2 ve H3 ara başlıkları kullanılmalıdır. Ayrıca isteğe ve ihtiyaca göre H4 ve H5 ara başlıkları da H1, H2 ve H3 ara başıkları ile birlikte kullanılabilir. Ek olarak H1 etiketli ara başlığın anahtar kelime ile başlaması önerilir.
SEO uyumlu makale yazmak başlarda biraz zor görünse de, esasında açıkladığımız kuralların birkaç makalede uygulanması ile kısa sürede öğrenilebilir. En büyüğünden en küçüğüne, tüm sitelerdeki içeriklerin kalitesini ve okunma sayılarını arttırabilecek SEO uyumlu makale yazmayı herkese öneriyoruz.
Facebook Yorum
Yorumlar